O nama

Škola stranih jezika FORUM u Pančevu je akreditovani Centar za pripremu međunarodno priznatih ispita iz engleskog jezika: FCE, CAE, CPE, IELTSTOEFL

Škola stranih jezika FORUM Pančevo je osnovana januara 1997. Polaznici koji u našoj školi uspešno završe kurs stranih jezika stiču međunarodno priznate diplome a njihov broj iz godine u godinu raste, čime je Škola stranih jezika FORUM Pančevo stekla status zvaničnog Cambridge centra za pripremu ispitaCambridge English Exam Preparation Centrekao i naziv Partnerske institucije Britanskog saveta
kroz njihov ADDVANTAGE© program koji širom sveta okuplja najuspešnije škole stranih jezika čiji kandidati redovno sa uspehom polažu Kembridž ispite iz engleskog jezika.

banner

Više o ispitima i pripremama koje nudimo možete pronaći ovde. Nas timNaš tim

Škola stranih jezika FORUM Pančevo okuplja tim profesora koji poseduju višegodišnje iskustvo, a zajedno smo već dugi niz godina jer uživamo u zajedničkoj saradnji, druženju i međusobnoj podršci.

Od samog osnivanja, osim diplomiranih profesora engleskog i nemačkog jezika, u rad Škole stranih jezika FORUM Pančevo su uključivani i predavači kojima je engleski maternji jezik iz Irske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije. Time obezbedjujemo da učenici svoje stečeno znanje stranih jezika odmah primene u praksi. Cilj nam je da u školi stvorimo atmosferu u kojoj će polaznici ostvarivati stalni napredak putem komunikacije sa svojim predavačima, kao i da se prilikom razgovora na stranom jeziku osećaju prirodno i opušteno.

 Male grupeMale grupe

Praktikujemo učenje jezika u malim grupama – online ili offline:

Uvereni smo da učenje jezika u malim grupama daje najbolje rezultate. Samo tako predavači na kursevima stranih jezika mogu posvetiti svakom polazniku dovoljno vremena, što garantuje potpunu posvećenost kvalitetu rada i odnosu prema polaznicima.

Prosečan broj polaznika po grupi je 3-6, a ne može da pređe 8.

 

Individualni kursevi stranih jezika – online ili offline:

Individualni časovi omogućavaju polaznicima Škole stranih jezika FORUM Pančevo da napreduju svojim tempom, po programima koji su prilagođeni njihovim specifičnim potrebama i sposobnostima, čime se maksimalno ubrzava efikasnost učenja stranog jezika, a posebno priprema za međunarodne ispite.
Polaznici sami, prema svojim potrebama i željama, biraju broj časova nedeljno, virtuelnu učionicu ili fizičko prisustvo u školi, dogovaraju termine sa profesorom i imaju mogućnost besplatnog otkazivanja časa najkasnije 8h pre zakazanog termina.

 Savremene metode nastaveSavremene metode nastave

Škola stranih jezika FORUM Pančevo u nastavi koristi udžbenike britanskih izdavača Pearson, Oxford University Press, Cambridge University Press, kao i prateći audio i video materijal.

Svaka učionica u našem novom prostoru je opremljena računarom i ima pristup internetu, što je takođe nepresušni izvor materijala za rad na času.

Online nastava u virtuelnoj učionici tu dostupnost materijala još više uvećava i ubrzava.

Medjutim, uspeh u učenju stranih jezika zahteva mnogo više od kvalitetnog nastavnog materijala i savremene tehnologije. Ništa ne može da zameni živu reč i direktnu komunikaciju među ljudima, što je samo po sebi svrha i cilj učenja stranih jezika, te je stalna interakcija sa i među polaznicima u fokusu našeg rada na kursevima stranih jezika.

Letnja skola u Velikoj BritanijiLetnja škola u Velikoj Britaniji

Zna se da je učenje stranih jezika najlakše kada boravite u datom govornom području ili ako jezik učite od predavača kojima je to maternji jezik. Zato još od 2014. godine, u saradnji sa organizacijom za obrazovnu i kulturnu saradnju
Sharing One Language iz pokrajine Devon u Engleskoj, boravimo tokom leta u gradovima Barnstaple i Bideford na samoj obali Atlantskog Okeana, gde učenici pohađaju nastavu,idu na svakodnevne izlete i smešteni su u engleskim porodicama. Nakon toga, naše letnje obrazovno iskustvo u Velikoj Britaniji produžavamo turističkim boravkom u Londonu, obilazeći znamenitosti i učeći o svetskoj istoriji u brojnim londonskim muzejima.


Svim sadašnjim i budućim polaznicima kurseva engleskog jezika u Školi stranih jezika FORUM Pančevo želimo puno uspeha, a tokom samostalnog rada, preporučujemo sledeće online rečnike:

camboxfo maclonglong