ONLINE NASTAVA

Učenje na daljinu – online nastava – je postala neophodan vid rada, ali i veliki izazov obrazovnim institucijama na svim nivoima. Ovaj način učenja ima svoje prednosti i mane, ali u vanrednim okolnostima to je jedini način da istovremeno ostanemo kod kuće i da obezbedimo kontinuitet učenja i napredovanja neophodan za usvajanje stranih jezika.

U školskoj 2020/21. godini Škola stranih jezika FORUM nudi mogućnost opredeljivanja za ovaj vid nastave od samog početka ili prelazak na online rad u slučaju potrebe, kao što je to bio slučaj u prethodnoj školskoj godini.

Online grupna nastava

Savremena tehnologija nam omogućava učenje na daljinu u virtuelnoj učionici i za grupe polaznika. Iako savremene platforme dozvoljavaju veliki broj učenika u grupi, naše iskustvo ukazuje da se i ovde broj polaznika mora ograničiti.
Razlog za to je sam način usvajanja jezika, gde je neophodno da učenik što više govori, upotrebljava naučene reči i fraze, pravi greške i ispravlja ih putem iskustva, a to nije moguće u velikim grupama. Umesto da pasivno prati predavača, učenik mora aktivno da učestvuje na času. U skladu sa svojim opredeljenjem od samog osnivanja – da se nikada ne radi u grupama većim od 8 polaznika, Škola FORUM organizuje i online grupnu nastavu sa manjim brojem učenika, a minimalan broj polaznika u grupnoj nastavi je 3.

Fleksibilnost ovakvog vida nastave je posebno pogodna za odrasle polaznike i studente jer u velikoj meri štedi vreme i novac, a obezbeđuje redovnost učenja.
Koristimo platforme prema tehničkim mogućnostima samih polaznika, sa ciljem da maksimalno izađemo u susret svakom učeniku.
Kao i kod klasičnog rada u fizičkom prostoru, termini online časova se dogovaraju na samom početku kursa i ne omogućavaju otkazivanje ili pomeranje časa.

Trajanje časa: 90 ili 60 minuta

Trajanje kursa: septembar-juni (36 nedelja)

Pogledajte cenovnik OVDE.

Online individualni časovi

Individualni online časovi nude još jedan vid fleksibilnosti – termine i broj časova polaznik dogovara sa predavačem svake nedelje u skladu sa svojim potrebama, a moguće je i bespatno otkazivanje časa najkasnije 8 sati pre zakazanog termina.

Sam rad na času je u potpunosti prilagođen ciljevima i potrebama svakog pojedinačnog polaznika, te je efikasnost i brzina napredovanja kod ovog vida nastave veća nego u grupi. Koristimo platforme prema mogućnostima samih kandidata  (Zoom, Skype, Google Meet).

 

Trajanje časa: 60 minuta

Dinamika i trajanje kursa: zavisi od potreba i izbora polaznika

Pogledajte cenovnik OVDE.

[supsystic-form id=12]